Ekologiskt Sheasmör | Organic Shea Butter

 
Out of stock
 

kr90.00kr195.00

Ekologiskt Sheasmör

Ekologiskt Sheasmör är en utmärkt ingrediens att använda när man gör krämer, salvor, lotioner eller läppbalsam. Koncentrationen av naturliga vitaminer och fettsyror gör att Sheasmör är väldigt närande och fuktgivande. Eftersom Sheasmör är helt naturligt och skonsamt nog för alla hudtyper är det även idealiskt för bebisars hud.

Observera: Denna produkt är inte ätbar. Förvaras mörkt och svalt.

Clear

Description

Ekologiskt Sheasmör

Koncentrationen av naturliga vitaminer och fettsyror gör att Sheasmör är väldigt närande och fuktgivande. Det används ofta för att avhjälpa torr hur och för att bevara fukt. Eftersom Sheasmör är helt naturligt och skonsamt nog för alla hudtyper är det även idealiskt för bebisars hud. Ekologiskt Sheasmör är dessutom en utmärkt ingrediens att använda när man gör krämer, salvor, lotioner eller läppbalsam. Besök gärna vår recept blogg för inspiration och idéer.

Sheasmör kommer från kärnan hos Sheaträdets frukt. Trädet växer vilt i en del västafrikanska regioner och når sin fulla fruktproduktion när det är ungefär 20 år gammalt. Sheaträd lever i upp till 200 år och kan bli upp till 15 meter höga. Frukten liknar plommon och är näringsrika. I frukten finns en kärna utifrån vilken en nöt extraheras för att producera Sheasmör. Det filtreras sen för att få bort orenheter och odör. Färdigt Sheasmör är vitt och nästan doftlöst.

Produktionen av Sheasmör har en unik ekonomisk roll. Tillverkningen är reserverad för kvinnor, vilket ger dem möjlighet till en inkomst. Det är därför även kallat för “woman’s gold.”


Organic Shea Butter

Shea butter is incredibly nourishing and moisturizing for skin, due to its concentration of natural vitamins and fatty acids. One can use Shea butter to remedy dry skin and to help preserve skin’s moisture. It is all natural and gentle enough for every type of skin, thus it is also ideal for baby care. Additionally, organic Shea butter is an excellent ingredient one can add when making creams, salves, lotions or lip balms. Please visit our Kokos recipe blog for some inspiration and ideas.

Shea butter comes from the kernel of the Shea tree fruit which grows wild in areas of western Africa. Shea trees live up to 200 years and grows up to 15 meters. The Shea tree is in full fruit production when it reaches its maturity at around 20 years. The fruit resembles a plum and is nutritious. Inside the fruit is the kernel from which the nut is extracted to produce Shea butter. It is filtered in order to remove impurities and odor, and as a result the finished Shea butter is white and odorless.

Most noteworthy, is that the production of Shea butter plays a unique economic role. The activity is reserved for women, allowing them to generate an income, thus it is referred to as “woman’s gold.”

Note: This is not a food product. Store in a cool dark place.

Additional information

Färg | Color

Elfenbensvitt, Ivory Cream

Doft | Fragrance

Luktlöst, Odorless

INCI

Butyrospermum parkii butter

Ursprungsland | Country of Origin

Ghana

Smältpunkt | Melting Point

35 ° C

Storlek | Size

Price 100g, Price 250g, Price 500g

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.